SEO straipsniai yra svarbūs, bet nereikia jų sureikšminti

0,1Rašyti vientisus tekstus ir tam tikros temos esmę perduodančius straipsnius, greičiausiai, kad gali kiekvienas. Nėra nieko sudėtingo iš galvos traukti mintis ir jas dėlioti popieriuje ar worde. Sudėtingiau yra rašant laikytis tam tikrų taisyklių, todėl kai kuriems rašytojams, kurie lengvai fantazuoja ir mintis kelia į wordą ar popieriaus lapą, būna sudėtingiau rašyti taip kaip rekomenduojama. Tad ne visi rašytojai geba parašyti taip kaip reikia, o ypač, jei kalbame apie SEO straipsnius, tekstus ar internetinių puslapių įvadinius tekstukus.

Taip, SEO straipsniai yra labai svarbūs, jei norima optimizuoti svetainę, bet nereikėtų jų sureikšminti, nes SEO straipsnių ar tekstų vaidmuo optimizavime nėra pirmutinės svarbos. Todėl kartais keista ir juokinga skaityti, ale SEO specialistų rašytus straipsnius, kad SEO straipsniai yra ypač svarbūs ir, kad tik jais galima užkariauti GOOGLE paieškos sistemos viršūnes. Ne, taip nėra ir tokiems “specialistams” reikėtų duoti griežtų velnių. Kodėl? Todėl, kad jie klaidina žmones, vartotojus, kurie planuoja optimizuoti savo internetinę svetainę ir galvoja, kad užbombinta svetainė, tuoj pradės kilti kaip tešla su mielėm. Taip nebus, patikėkite, nes ilgametė patirtis leido man suprasti, kad SEO tekstai nors ir yra labai svarbūs, bet jie nėra tas objektas ties kuriuo reikėtų koncentruotis. Kodėl, tuoj paaiškinsiu.

Jei jau galvojate apie SEO straipsnius reiškia, kad šiek tiek informacijos jau turite, nes jų pagalba norite išsikelti tam tikrą temą iš savo svetainės, kad ji būtų aptinkama ir internetinėje paieškoje. Labai gerai, bet savarankiškumas, atminkite, ties šia informacija ir baigiasi. Todėl, kad svetainės temų kėlimas, tai nėra tik SEO straipsnių kėlimas su nukreipimais. Visų pirma, Jūsų svetainėje privalo būti sutvarkyti visi SEO optimizavimui skirti pagrindai, sutvarkytos nuorodos, description, title, atlikti tam tikri nukreipimai. Žodžiu, svetainėje, taip kaip namo statybose, privalo būti pagrindas – pamatai, ant kurio ir bus statomas labai didelis objektas. Taigi, svetainės optimizavimas taip pat pradedamas ne nuo SEO tekstų rašymo ar užsakymo, bet nuo pačios svetainės vidinio SEO optimizavimo. Tai nėra, šiaip, paprastas procesas, todėl atlikti gali tik svetainių kūrėjai, kurie nusimano dar ir apie SEO optimizavimą. Todėl, jeigu neparuoštą svetainę bandysite kelti SEO straipsniais ir tikėsitės, kad norimos temos kils, galiu nuraminti, nusivilti tikrai teks. Todėl užbėgant už akių laiko gaišimui, lėšų švaistymui bei nekokybiškų darbų atlikimui rekomenduoju: kuriant savo svetainę, visada prašykite kūrėjų, kad atkreiptų dėmesį ir į SEO pagrindus, kuriuos lengviau sukelti svetainės kūrimo proceso stadijoje, nei optimizuoti svetainę, kai ji jau būna sulipdyta, sustyguota ir suprogramuota, o kūrėjai jau senei išvykę darbų paieškai į Angliją ar Norvegiją.

Taip pat skaitykite:

Taigi, atkreipiant dėmesį, kad SEO tekstai, naudą neša tik sujungus juos su visais darbais SEO optimizavimo procese, dera viską apgalvoti nuo pat svetainės kūrimo pradžios. O svetainių kūrėjams patarčiau laikytis žmoniškojo faktoriaus taisyklių, juk svetaines kuriate ne vienkartinei parodai, todėl Jūsų kūriniai privalo būti jau apgalvoti ir paruošti svetainės kėlimui ir nereikia apsimetinėti ir tvirtinti, kad SEO pagrindų svetainėse aptarta nebuvo. Parodykite užsakovams tikrą savo profesionalumą, ne tik profesionalų pinigų išviliojimo būdą.

Sėkmės linkiu tiek užsakovams, kad protingai pasirinktų, tiek kūrėjams ir rašytojams, kurie be pinigų turėtų matyti dar ir klientų poreikius 😉